Inmiddels zijn we goed op weg, heeft de corona-crisis voor een flinke dip gezorgd maar zien wij een rooskleurige toekomst voor de Office trainer! Even voorstellen. Jeroen Hillen, 35 jaar, samenwonend met Lizanne en supertrots op mijn zoontje Ezra van 2,5 jaar. Naast mijn werk binnen de Office trainer ben ik supply chain professional met ervaring binnen grote bedrijven zoals Xerox, Neways en ASML. Hieronder lees je verder wat de combinatie van supply chain kennis en Excel-kennis voor jou en jouw bedrijf kan betekenen.

#N/B… Er is een probleem gevonden met deze formule…

Hoe vaak ik deze foutmeldingen wel niet heb gezien! Ik ben al sinds mijn 15de met Excel aan het spelen. Eerst om de basisprincipes van Excel eigen te maken en daarna ging ik steeds meer met formules werken maar dan wel de simpele “=A2+A3” en de SOM-functie. Mijn Excel-kennis heeft een boost gekregen op het middelbare- en beroepsonderwijs en daar leerde ik wat echt mogelijk is met Excel.  Zoals grafieken en de VERT-zoeken functie  – nu vervangen trouwens met de briljante X.ZOEKEN functie in Office 365. Tijdens mijn praktijkstages voor mijn HBO-opleiding kwamen daar ook draaitabellen en macro’s bij.

Eerste baan

In mijn eerste baan werd mijn uitgebreide kennis in Excel gelijk opgemerkt. Ik heb daar een collega geholpen om een kritieke bedrijfsrapportage – welke niet door ERP werd ondersteund – te optimaliseren. Hij was daar elke week een hele dag aan kwijt en met het intelligent inzetten van formules en macro’s heb ik deze tijd naar 1 uur verkort. Verder heb ik in de avonduren Excel-trainingen aan collega’s gegeven. Super leuk om te doen! Daar is eigenlijk het idee al ontstaan om dit te gaan verkopen.

Na mijn eerste baan

De afgelopen 10 jaar ben ik met Excel blijven spelen, voornamelijk zakelijk maar ook privé voor allerlei doeleinden en heb ik me de functies binnen Excel verder eigen gemaakt. Zelfs tijdens onze reis van een jaar door Australië was ik op campings bezig met Excel om planningen te maken en kijken hoe we er financieel voorstonden. In Australië is ook het idee ontstaan om voor mezelf te beginnen. Eerst als supply chain professional maar het bedrijf Excel in praktijk volgde al snel. Ik haal veel energie uit het delen van mijn Excel-kennis aan anderen.

De Office trainer

Toen Excel in praktijk een jaar bestond, kwam Ronnie op mijn pad. Een expert in PowerPoint en Word, wat een mooie toevoeging zou zijn. Uiteraard zou dan de naam Excel in praktijk niet meer passen dus na weken aan brainstormen: bedrijfsnaam, klanten, marketing, website etc. is daar uiteindelijk de Office trainer in de huidige hoedanigheid uitgekomen. Met een nominatie voor Excel in praktijk voor de Ondernemersprijs Peel & Maas op zak, leek ons de prijsuitreiking de perfecte avond om onze nieuwe bedrijf te presenteren. En zo gebeurde het! Helaas hebben we moeten besluiten dat de Office trainer niet voor ons beide rendabel was en is Ronnie andere ambities gaan ontdekken. Mocht je interesse hebben in training in PowerPoint is Ronnie nog steeds inzetbaar voor de Office trainer! 

Maar wat kan ik voor jou en jouw bedrijf betekenen?

Zoals jullie kunnen lezen, heeft mijn Excel-ervaring voor een enorme toegevoegde waarde binnen mijn eerste werkgever gezorgd. Simpelweg de tijdsbesparing die ik met mijn Excel-kennis heb gerealiseerd, is lastig in tijd uit te drukken. Maar als je al kijkt naar het voorbeeld van de bedrijfsrapportage is dit een tijdsbesparing van 7 uur per week, 50 weken, 350 uur per jaar.  Vermenigvuldigd met een uurloon van € 40,- per uur kom je uit op een besparing van € 14.000. En dan heb ik de tijdsbesparing van de getrainde collega’s niet eens meegeteld.

Daar komt bij, dat ik de afgelopen 15 jaar veel kennis in procesoptimalisatie – ik ben een GreenBelt gecertificeerd binnen LEAN – en veel ervaring binnen internationale bedrijven heb opgedaan. Dit in combinatie met de kennis van de mogelijkheden in Excel zijn wij in staat om mee te kijken in jullie processen en verbeteringen te realiseren. Dit door automatisering of uitbreiding van jullie vertrouwen en kennis om tijd en kosten te sparen. Dit kan met inzet van Excel of een van de andere programma’s in Microsoft Office of 365. We zullen altijd kritisch kijken wat uiteindelijk de beste oplossing is voor jullie probleem of uitdaging en daar ook de risico’s in meenemen en benoemen.

Interesse gewekt? Kom eens aan bij ons kantoor in het centrum van Panningen voor het lekkerste koppie koffie van Peel en Maas of wij komen graag bij jullie kijken.

Tot snel?